بيتزا بيبروني


المقادير

2 كوب دقيق
ربع كوب حليب بودرة
ثلث كوب زيت
ماء دافي للعجن
معلقة صغيرة خميرة فورية
معلقة كبيرة سكر
نصف معلقة صغيرة ملح

الحشو

صلصة
جبنة موتزاريلا

طريقة التحضير

- نخلط المكونات الجافة كويس وبعدين نضيف الزيت
ونخلطهم مع بعض كويس وبعدين نضيف الماء الدافي بالتدريج
ونعجن كويس لحد ما العجينة تلم معانا وندهنها زيت بسيط
ونغطيها نسيبها تخمر في مكان دافي لمدة ساعة

- نرش شوية دقيق على الرخامة
وهنفرد العجينة عليها بالنشابة

- نسخن الفرن على درجة حرارة عالية
وندهن الصينية بالزيت ونرش عليها دقيق بسيط
ونحط فيها العجينة اللي فردناها ونسيبها 10 دقايق تستريح
وبعدين نضغط عليها بإيدينا ونعملها حواف من الأطراف

- نضغط على العجينة بأطراف الأصابع وبعدين نخرمها بالشوكة
ونوزع عليها الجبنة الموتزاريلا والبيبروني

- نخبزها في الفرن لحد ما تستوي والأطراف تاخد لون والجبنة تسيح

- نخرجها من الفرن وسيبيها تبرد لمدة 10 دقائق قبل تقطيعها وتقديمها