المقادير
2 كوب دقيق
ربع كوب حليب بودرة
ثلث كوب زيت
ماء دافي للعجن
معلقة وصغيرة خميرة
معلقة كبيرة سكر
نصف معلقة صغيرة ملح
الحشو
جبنة موتزاريلا
جبنة رومي مبشورة
معلقة أو معلقتين صلصة
لحمة مفرومة متبلة بالبهارات المعتادة ومقلية في الزيت
طريقة التحضير
⁃ نخلط المكونات الجافة كويس وبعدين نضيف الزيت
ونخلطهم مع بعض كويس وبعدين نضيف الماء الدافي بالتدريج
ونعجن كويس لحد ما العجينة تلم معانا وندهنها زيت بسيط
ونغطيها نسيبها تخمر في مكان دافي لمدة ساعة
⁃ نرش شوية دقيق على الرخامة وهنفرد العجينة عليها بالنشابة
⁃ نسخن الفرن على درجة حرارة عالية وندهن الصينية بالزيت ونرش عليها دقيق بسيط
ونحط فيها العجينة اللي فردناها ونسيبها 10 دقايق تستريح
وبعدين نضغط عليها بإيدينا ونعملها حواف من الأطراف
⁃ نضغط على العجينة بأطراف الأصابع وبعدين نخرمها بالشوكة
⁃ نحط الصلصة والجبنة والكفتة على الوش بعيد عن الاطراف
وندهن الاطراف بالزيت وندلها الفرن لحد ما تستوي والجبنة تسيح
0 تعليقات