بطاطس متحمرة في الفرن بالجبنة 

المقادير

2 حبة بطاطس متوسطة أو كبيرة مقشرة ومقطعة
2 معلقة كبيرة زيت زيتون
ملح وفلفل
صوص الجبنة
معلقة كبيرة زبدة مملحة (14 جم)
معلقة كبيرة دقيق (8 جرام)
كوب الا ربع حليب
كوب الا ربع جبنة شيدر مبشورة
رشة فلفل حار
ملح وفلفل

طريقة التحضير

بطاطا مخبوزة بالفرن
سخني الفرن على درجة حرارة 240
غلفي صينية خبز بورق زبدة وسيبيها على جنب
اخلطي قطع البطاطس بالزيت
ورصيها في الصينية طبقة واحدة ورشي الملح والفلفل
دخليها الفرن لمدة 15 دقيقة
وبعدين قلبيها على الجنب التاني ورشيه بالملح والفلفل
ودخليها الفرن لمدة 10 : 20 دقيقة كمان لحد ما تستوي البطاطس
راقبيها في الدقائق الأخيرة عشان الحواف هتتحول من اللون البني إلى الاحتراق بسرعة كبيرة
خرجيها من الفرن وحطي عليها صوص الجبنة وهي سخنة

صوص الجبنة

في حلة صغيرة على نار متوسطة دوبي الزبدة
وضيفي الدقيق مع التقليب المستمر لحد ما يبقى لونه ذهبي شوية حوالي 30 : 60 ثانية
صبي الحليب براحة واخفقي أي كتل تتشكل
واستمري في خفق الخليط لحد ما يتكاثف ويعمل فقاعات لمدة 3 : 4 دقيقة
ضيفي الجبنة وقلبي لحد ما تسيح
وارفعيه عن النار
وضيفي الفلفل الحار والملح والفلفل حسب الرغبة