المقادير
200 جرام زيده يدرجة حرارة الغرفه
كوبين وربع دقيق
6 مربعات جبنه كيري
في معالق كبيرة سكر بودرة
معلقة صغيرة بهارات معمول
"تسمى (محلب) بتجيبها من عند العطار وممكن نستبدالها بفانيليا او قرفه"
كوب تمر مفروم (عجوه)
طريقة التحضير
- نخلط المقادير مع بعضها
ونضيفلهم كوبين وربع دقيق
- نعجن بايدينا لحد ما العجينه تلم ونبدأ نشكل كور صغيره
ونحشيها تمر معجون ببهارات المعمول مع معلقتين مياه دافيه
- نقفلها ونضغطها بالشوكه
أو نشكلها بقالب خشب خاص لتشكيل المعمول
نرصها في صينيه مدهونه زيت بسيط جدا وندخلها فرن مسخن
مسبقا على درجة حرارة 180 لحد ما تاخد لون ذهبي
0 تعليقات