بسكويت المادلين الفرنسي


المقادير

4 حبة بيض
1 كوب سكر
2 ملعقة كبيرة فانيليا سايلة
نصف معلقة صغيرة ملح
2 كوب دقيق
كوب وربع زبدة
سكر ناعم
شوكولاتة مذابة

طريقة التحضير

- نخفق البيض مع السكر لحد ما تحصلي على خليط كريمي
وبعدين نضيف الملح والفانيليا

- نضيف الدقيق بالتدريج على الخليط السابق
وبعدين نضيف الزبدة ونخفق مرة كمان

- نوزع الخليط في صينية بسكويت المادلين مدهونة بقليل من الزيت
ونحط الصينية في فرن حامي على درجة حرارة 180 لمدة 10 – 15 دقيقة
أو لحد ما البسكويت ياخد لون ذهبي

- نخلي البسكويت يبرد شوية
وبعدين نرفعه من الصينية ونسيبه يبرد على رف التبريد الشبكي
وممكن نضيف إلى البسكويت الشوكولاتة المذابة أو السكر البودرة