لو بتعملى العجينة فى البيت نضيف مع الدقيق سيمولينا
(دقيق البسبوسة)
ده بيديها طعم وقرمشة روووعة
طب شارينها جاهزة وأغلب الجاهز بتبقى بدقيق عادى بس
يبقى هنعمل حاجتين
1- هنقليها على مرتين زى الزلابية ... تاخد وش دهبى فاتح
ونخرجها تتهوى شوية وتنزل بيها تانى تكمل سوى وتقرمش
2- ننزل بيها فى شربات تقيل بارد (بدرجة حرارة الغرفة)
ومانقلبهاش فيه كتير عشان ماتشربش زيادة عن اللازم وتتطرى
3- مانغطيهاش وهى سخنة خالص
نستنى لما تبرد تماماً وبعدين نغطيها
4- مقادير الشربات تكون مظبوطة
عشان فى ناس بتعمل بمقادير شربات وسط أو خفيف وفاكرين أنه كده تقيل
والخفيف نسبة المية فيه اكتر
وبيتشرب اسرع جوة القطايف ويخليها تطرى
((المقدار المظبوط للسيرب التقيل كل كوباية سكر يقابلها نص كوباية مية))
وبألف صحة وهنا
0 تعليقات