ايس كريم الفراوله ( بطريقة صحيحة )


منال العالم

المقادير

2 كوب فراولة مقطعة
2 علبه زبادي
نصف كوب سكر
نصف كوب حليب
نصف ملعقة كبيرة زبدة
2 ملعقة صغيره عصير ليمون
1 ملعقة صغيره فانيليا
1 معلقه نشا كبيره
1 صفار بيض
ربع معلقه صغيره ملح

الطريقه

1. في اناء صغير يُمزج كوب من الفراولة مع السكر مع التحريك بين الحين والآخر
الى أن يبدأ السكر بالذوبان أي لمدة 10 دقائق تقريباً

2. بعد كده بحطه فى الخلاط ويُخلط حتى يصبح ناعماً

3. بقلب في اناء تاني على النار الزبادى والحليب والزبدة مع عصير الليمون والفانيليا والملح
ولما يبتدوا يسخنوا اوى بضيف النشا مع صفار البيض وبرفعه من ع النار

4. يصفّى سائل الفراولة في مصفاه فوق مزيج الحليب
وبقلبهم كويس اوى مع بعض وبعدين بدخلهم الثلاجه وبغطيهم لحد ميبرد السائل ده
بعد كده بضيف قطع الفراوله المقطعه وبصب كل ده فى قوالب ايس كريم
او علب ايس كريم وبدخله الفريزر لحد ميتجمد
وبالهنا والشفا