لقمة القاضي او الزلابية


المقادير

كوبين دقيق
معلقة صغيرة نشا
معلقة صغيرة خميرة فورية
معلقة كبيره حليب بودرة
رشة ملح
رشة فانيليا
كوبين ماء دافي

طريقة التحضير

نخلط الدقيق مع النشا والخميرة والحليب البودرة والملح والفانيليا ونضيف الماء الدافي بالتدريج
ونقلب لحد ما العجينة تبقى طرية ولينة
نغطي الطبق لمدة نصف ساعة لحد ما العجينة تخمر ويتضاعف حجمها
نبل معلقة صغيرة بالزيت ونشكل بيها لقمة القاضي
ونقليها في زيت على نار متوسطة لحد ما تحمر وتبقى ذهبيه اللون نخرجها
ونسقيها بشربات تقيل بارد أو نرشها بسكر بودرة حسب الرغبة