السماق نوع من انواع التوابل اللي طعمها فيه مزازة زي مزازة الليمون
يضاف لبعض الاكلات مثل خلطة ورق العنب او تتبيلة الدجاج بيدي الاكل مزازة جميلة بالاضافة لانه مضاد للاكسدة فلو اضفتية لبعض الاكلات اللي معرضة للتأكسد فالسماق بيحافظ عليها وبيأخر من تاكسدها
ده غير انة بيدي لون جميل جدا للاكل سواء المشويات او السلطات او خلطة المحشي
وهاقولك ازاى نفرق بين السماق الأصلي والمغشوش
السماق الاصلي لونة نبيتي غامق زي الرمان عكس المغشوش
السماق الاصلي المزازة فية عالية عن المغشوش وريحتة شبيهة نوعا ما بالكركديه عكس المغشوش مالوش ريحة ولا مزازة
السماق الاصلي فية حبيبات تشبة البذور وخشن عكس المغشوش بيكون بودرة ناعمة او يشبة النخالة
السماق الاصلي لو ضيفتي علية شوية ماية في طبق عمرة ماينزل لون ابدا عكس المغشوش هتلاقية نزل في الماية كل اللون والصبغة اللي فيه
0 تعليقات