المقادير 

2 كوب ارز كبير 
1\2 كيلو فراخ بانيه 
1\2 كوب قشطة او زبدة صفرا او سمنة بلدى 
كيلو لبن 
2 كوب شوربه او بدون ان لم يتواجد 

التحضير 

الفراخ بنقطعها شرائح رفيعة هتبشرى البصلة ناعم 
وتضيفى الفراخ وفلفل اسود وبهارات 
وتقلبيها كتير لحد متتشوح وتضيفى مية عشان تستوى وتغطيها
الرز غسلته وصفته ودعكته بالقشطة والسمنة وعلى فكرة ممكن كريمة لبانى بتاعة الطبخ عملتها قبل كدة و
كانت جميلة ضيفي الفراخ بعد ما استوت على الرز بالصوص بتاعها بيدى طعم حلو للرز جدا 
ضيفى اللبن المغلى وحطي الطاجن في الفرن لغاية ما الرز يستوي وان لقيته محتاج لبن حطى تانى 
وقلبى مش هيحصل حاجه ونار متوسطه عشان يستوى على مهله من تحت ونار هاديه من فوق