طريقه عمل البطاطس البوريه


المقادير

كيلو بطاطس
كيلو لحم مفروم متعصج او بدون
ملعقة زبد او سمن
نص بيضة
نص كوب لبن
كوب قشطة
ملح وفلفل

الطريقة

تسلق البطاطس بعد تقشيرها وتهرس جيدا

يوضع على البطاطس المهروسة وهى ساخنة الزبد + اللبن + المرقة + الملح والفلفل
وبعدها توضع البيضة وتهرس المكونات جيدا تصب نصف المكونات فى الصينية ثم نفرد اللحم
ونضع باقى البطاطس تفرد القشطة على الوجه حسب الكمية التى تفضلينها
توضع الصينية فى فرن مرتفع الحرارة على الشبكة
وبالهنا والشفا

ملاحظات

يمكنك اضافة بسلة وجزر للحم المعصج لتزيدى القيمة الغذائية للطبخه
اذا كانت البطاطس ذات قوام سميك يمكن معالجتها بقليل من اللبن او اضافة بيضة اخرى