في الاول بنحط علي الفرخه
شويه دقيق و ملح خشن
وتكون الفرخه مبلوله شويه

وبعدين ندعكها بالدقيق والملخ كويس عشان الزفاره بتاعتها تطلع



و بعد كدا نشطفها كويس و بالذات من الداخل و من ناحيه الصدر


وبعد كدا ننقعها في ميه فيها خل وعصير ليمونه لمده 5 دقايق عشان نضمن ان الزفاره راحت


ودا شكلها وهي في الميه بالخل والليمون

واخيرا هنا بقي الفرخه جاهزه عشان تتطبخيها
ودي طريقه سهله خصوصا للمبتدئين في المطبخ


وكمان نشيل منها الزوائد العير مرغوب فيها دي الذيل والرقبه والراس



وهنا لو عايزه تقطعيها لاربع اجزاء
بتقطعيها من الضهر


وتبدئي تفتحيها و تسلكيها وتاخدي بالك


كدا تقسميها لنصفين كل ورك وصدر مع بعض


وكدا تقسميها لاربع اجزاء وكل تقطيعه حسب الطبخه اللي هتعمليها


شراء الدواجن

يمكنك شراء الدواجن في أي شكل تريدينه
فيمكنك الحصول عليها كاملة أو أرباع أوخالية من العظم
أو شرائح الصدور (أو الفخذين) أو مكعبات أو حتى مفرومة
يمكنك شراء الدجاج من محل الدواجن أو من السوبر ماركت
الدجاج الكلمل أو المقطع إلى أرباع يمكن جلبه من محلات الدواجن
ويجب تنظيفه وإزالة جميع الأجزاء الداخلية
كما يمكنكي أن تطلبي من العامل بالمحل إزالة العظام
أو تقطيع الدجاجة في أي شكل تريدينه
أما إذا كنتي تشتري الدجاج من السوبرماركت
تأكدي من عدم وجود سوائل في الجزء السفلي من العبوة
تجنبي أيضا العبوات التي بها تمزقات
وكذلك غير كاملة التجمد أو التي لها رائحة غير جيدة
أما باللنسبة للديوك الرومي والحمام والبط عادة ما تباع كاملة
وعادة ما يتم بيع الأرانب مقطع إلى أجزاء
ولكن إذا كنت في حاجة إليها لمقطعة بصورة مخصوصة
فلا تتردي من أن تطلبي من العامل بمحل االدواجن ما تريدينه




تخزين الدواجن

يمكنك الاحتفاظ بالدواجن في الثلاجة
(سواء مطبوخة أو نيئة)
بحد أقصى يومين
أما للحفظ طويل الأمد فتوضع في الفريزر
(سواء مطبوخة أو نيئة أيضاً )
تأكدي من أنها ملفوفة بشكل جيد ومغلقة بإحكام