طريقه عمل الممبار بطريقه سهله


يعتبر من الاكلات الشهية

بالنسبة للتنظيف

المفروض انك بتشتريه منظف جاهز
ما عليكي سوي وضعه في القليل من الماء والملح لمدة 20 د
ويشطف ويكون جاهز للحشوة

وهنالك عدة طرق للخلطة

الخلطة

كيلو الا ربع ممبار
( لان الكيلو بعد ما ينظف يصبح تقريبا كيلو الا ربع )
يقطع الي حوالي 19 قطعة طول القطعة - شبر كف اليد )
4 كوب ونص ارز مصري
2 بصلة كبيرة
5-6 حبات طماطم كبيرة
1 م/ك سمن او زيت
مكعب مرقة دجاج
صلصة طماطم
شبت وبقدونس
قرن فلفل حامي - حسب الرغبة
ملح
فلفل
بهار
رشة قرفة
نعناع ناشف

👇

الطريقة الاولي

نحضر حلة غويطة ونضع فيها عدد 1 بصلة مفرية مع السمن وتشوح علي النار ثم نضع عليها عصير الطماطم (من 5-6 حبات طماطم بدون قشرة مضروبة في الخلاط مع قليل من الماء)
ونضع مكعب مرق دجاج وتترك لتتسبك نضع 2 م /ك صلصلة طماطم وتقلب تترك لتغلي ونطفئ عليها
تترك لتبرد قليلا نضع عليها الارز مغسول والشبت و البقدونس - مقطعين صغير نحضر البصلة ( الثانية ) تقطع صغير وتتبل بملح والفلفل والبهار والقرفةو النعناع الناشف وتدعك جيدا وتضاف علي الخلطة وتقلب جيدا يحشي الممبار بها

ملاحظات

لا تملئي الممبار بالارز - يكون فاضي شوية عددة طرح لقفله
بعض الناس تتركه علي هذه الهيئة ومجرد ما ينزل الماء المغلي تقفل اطرافه لوحدها بعض الناس تقفله بالسواك

👇

الطريقة الثانية

نحضر طبق كبير نضع فيه 2 بصلة مفرية وعليها التوابل ولا تنسي الملح
وتقلب نضع الطماطم مقطعة مكعبات صغيرة وعليها الصلصة وتقلب
ونضع عليها الشبت والبقدونس وتقلب ونضع مقدار الارز
ونضع عليها حوال 2 م/ ك زيت وتقلب
ثم تستخدم للحشو

👇

الطريقة الثالثة

نحضر حلة علي النار ونضع فيها عصير الطماطم
(من 5-6 حبات طماطم بدون قشرة مضروبة في الخلاط مع قليل من الماء)
ونضع مكعب مرق الدجاج
وتترك لتتسبك نضع عليها صلصة الطماطم
وتقلب حتي تغلي وترفع من علي النار وتترك لتبرد
نضع عليها 2 بصلة مفرومة ومتبلة بالتوابل كلها والشبت والبقدونس والارز ومقدار من الزيت
ثم تستخدم للحشو السلق نحضر حلة غويطة
توضع علي النار نضع فيها 1 م/ص سمن ونضع 2 فص مستكة وتذوب
ثم نضيف عليها مقدار كبير من الماء ونضع ورق لوار وحبهان وتترك لتغلي نضع فيها حلقات الممبار
وتترك للنضج (اثناء ذلك نحضر ابرة ونشك كل واحدة اثناء السلق حتي يخرج منها الهواء)
بعد غليه نوطي النار شوية بسيطة بياخد تقريبا من ساعة الي ساعة ونصف علي النار يرفع و يترك ليبرد
(ممكن حفظه في الفريز لحين استخدامه) ثم يحمر في زيت ساخن غزير ولا يترك كثيرا علي النار حتي لا ينشف يقدم مع البقدونس ورشة فلفل اسود