المقادير

عدد 2 كوب حمص جاف
و2 معلقة صغيرة ملح
و1 معلقة صغيرة بيكينج صودا
ماء
عصير نصف ليمونة
و3 معالق كبار طحينة
و3 فصوص توم
و1/2 كوب ماء
و1/3 كوب زيت زيتون
و1 معلقة كبيرة كمون مطحون

الطريقة

انقعى الحمص قبلها بليلة فى التلاجة
تانى يوم صفى الحمص من الميه المنقوع فيها واشطفيه وحطيه فى اناء على النار مع كمية من الماء
وضيفي الملح والبيكينج صودا ولما تغلى الميه وطى النار وسبيه يستوى براحته
بعد مايستوى الحمص صفيه من الميه وسبيه يبرد خالص قبل استعماله
فى محضرة الطعام اخلطى معا الحمص والطحينة والليمون والكمون الاول
وبعد كده ضيفي الماء بالتدريج لحد ماتوصلى للكثافة اللى انتى عايزاها
وزعيه فى طبق التقديم وزينيه بزيت الزيتون ورشة من الكمون
قدميه مع الخبز المحمص واستمتعى بالطعم اللذيذ