سمك مشوى بالبطاطس والروزمارى


المقادير

سمكه بورى نص كيلو
شرائح ليمون
4 ملاعق بقدونس
ورقه لورا مطحونه
3 فصوص ثوم مهروسين
حبتين بطاطس مقطعين قطع سميكه
نص ملعقه روز مارى
ملعقه زيت زيتون
ملعقه صغيره بهارات سمك

الطريقه

تتبل السمكه بالملح والفلفل وبهارات السمك وتحشى بالبقدونس واللورا والثوم
توضع شرائح الليمون فى بايركس وعليها السمكه
تشوح قطع البطاطس فى ملعقه زيت زيتون ومعاها الروز مارى والملح والفلفل
توضع البطاطس فى البايركس حول السمك
يضاف بعض الماء ويغطى البايركس ويدخل الفرن ثلث ساعه
يكشف الفويل ويترك البايركس فى الفرن 45 دقيقه حتى تصبح البطاطس ذهبيه