المقادير

ك سمك مقطع جزل - القراميط
طماطم
بصل
ثوم
فلفل
ملح
فلفل أسمر
كمون
شبت
كسبرة خضراء
ليمون

الطريقة

يغسل السمك جيدا ويتبل بالثوم والتوابل والليمون والدقيق
يقطع البصل ويحمر ويوضع عليه الفلفل الأخضر
ثم يوضع عصير الطماطم ويوضع على الخليط
الملح والفلفل والكمون ويغلى الخليط جيدا ثم يوضع السمك
على الخليط السابق ثم بعد أن يغلى يوضع في صينية في الفرن


طريقه اخرى

المقادير

واحد ونصف كيلو قراميط طازة
حبة بطاطس كبيرة
واحدة بصل كبيرة مبشورة ناعم
ملح وفلفل

الطريقه

نقطع البطاطس حلقات متوسطة
ونتبلها كويس بالفلفل والملح وندعكها بادينا لحد ما ينزل
منها المية بتاعتها
ودى علشان نحشى بيها الرأس
وبعدين نجيب بصلة متوسطة ونفرمها ناعم ونحمرها
فى شوية زيت
ونشوح معاها البطاطس
ونكون مجهزين الطماطم معصورة
ونحطها على البطاطس
ونظبط الملح والفلفل ونسيبها لما تتسبك والبطاطس
تستوى شوية
فى الوقت دة نكون قلينا سمك القراميط
وكمان الرأس نشوحها على الجانبين فى الزيت
بعد ما نكون ملينا قلبها بالبصل المتبل
ودلوقتى بقة نجيب صينية فرن ونحط فيها شوية من البطاطس
من تحت وبعدين القراميط وراسها وبعدين باقى البطاطس والطماطم

الطبخ

وندخلها بقى الفرن
ونسي بها لما تحمر وبعدين نخرجها