المقادير
نص كيلو سبيط للحشو بيبقى صغير وبالطول شويه غير بتاع القلى
نصف ك جمبري كاجو الجمبري الصغير
بصله مفرومه
شبت وكزبره مفريه
3 فصوص ثوم مفري
ملح وبهار سمك
الطريقه
ننظف السبيط ونزيل الرأس ويترك الجسم كالقمع
تخلط البصل والثوم والخضره والجمبري والملح والبهار
نحشي الخلطه في السبيط حوالي نصها
تقفل السبيط بعيدان الخله او بالابره والخيط
توضع وحدات السبيط المحشي في صينيه بها ماء مغلي
حتى تنضج يعني حوالي 10 دقائق مش اكتر
نخرجها من الماء المغلي
نعمل له صوص من
نشوح بصله مع 5 فصوص ثوم حتى تطلع ريحتهم
ثم نضيف لهم كوب ونص طماطم مفرومه ناعم وملعقه صغيره صلصه
ويغلوا 8 دقائق ثم يضافوا للسبيط
0 تعليقات