Piccata

المقادير

نصف كيلو لحم مقطعة شرائح
كوب كريمة لباني
كوب مشروم
بصلة مقطعة صغير جدا
نصف كوب سمن مخلوط بزيت
دقيق
ملح وفلفل اسود مطحون
2 كوب ماء

الطريقة

تتبل اللحم بالملح والفلفل وتغطي بالدقيق يسخن الزيت والسمن في صينية
ونحمر اللحم حتي يأخذ اللون الذهبي نرفع اللحم من الصينيه
ونضع البصل حتي يصبح ذهبي اللون فنضيف المشروم (عش الغراب) ونستمر في التقليب
حتي يبدء المشروم في التشويح (بدايه تغير اللون) بعدها نضيف الكريمة
ونقلب دقيقتين ثم نضيف كوبين الماء
وعندما يغلي الخليط تضيف اللحم مرة اخري ومكعب مرقة الدجاج
ونتركهم علي النار حوالي نصف ساعة حتي يتماسك السائل الذي ينضج فيه اللحم
وتقدم بالهناء والشفاء مع خضار سوتيه وبطاطس بوري