المقادير والطريقه
 
نخلط علبة زبادى و 2 ملعقه مستردة وملعقه بهارات مشكلة ورشة زنجبيل وفلفل اسود
نحمر البيكاتا البتلو في التيفال بدون دهو
نحمر بصل وثوم فى زيت زيتون ثم نضيف لها البيكاتا المحمرة
 ثم شرائح فلفل الوان
ونقلبهم على النار حتى تطلع ريحة الفلفل
 ثم نضيف خلطة الزبادى
نضيف 2 كوب ماء وملعقة دقيق حتى تستوى البيكاتا البتلو
وتصبح الصوص سميكه جدا فنضيف 1/2 ك كريمة
وممكن تبدليها بنص كوب لبن خالي الدسم لو تحبي ومشروم
 وتغلى ثم تقدم مع مكرونه اسباجتى