المقادير
كوب دقيق ذرة صفراء
ملعقة صغيرة زبد
ملعقة صغيرة ملح
ماء ساخن حسب احتياج العجين
الطريقة
يوضع الدقيق وعليه الملح والزبد ويعجن بالماء الساخن حتي يسيح الزبد
ويعجن جيدا ويراعي ان يكون قوام العجين سايب وليس متماسك شرط لنجاحها
نأتي بصينيه تيفال (لعدم التصاق العجينة) وبظهر الملعقة يتم فرد العجينة
اهم شيء لا نعملها تخينة عشان تطلع مقرمشة
لو تخناها بالملعقة هتكون طرية شوية زي الخبز
وممكن وضع الجبن الرومي المبشور علي الوجه حسب الرغبه
انا فردتها على ورق زبد وصعب اخراجها من الورق
فالافضل استخدام طاسة تيقال او صاج الخبيز الزهر الثقيل
توضع في الفرن
ملحوظة هامة
الوقت المستغرق في الفرن بسيط جدا
لا يتعدي دقيقة او اثنين لانها سريعة النضج
ممكن تؤكل وحدها او مع الجبن بانواعه
او مع الشاي او أي صوص
وبالهنا والشفا
0 تعليقات