المقادير

عدد 1 عرق لحم بتلو
معلقتين زبده كبيره
8فصوص ثوم
و2 بصله كبيره
و3 فللفل اخضر
عود كرفس
ملح وفلفل وحبهان وبهارات لحمة
ورق لاوا

الطريقه

يلف العرق جيدا بواسطة دوبارة حتى يتماسك اللحم مع الثوم
يشوح العرق في الزبد حتى يحمر ثم يضاف إليه باقي المقادير ويقلب لمدة دقيقدين
ثم يضاف اليه الماء المغلي ويترك ليغلي لمدة 45 دقيقه
تنشل اللحمه من المرق ويصفي المرق من البصل والكرفس ... الخ
بعد ان تبرد اللحمة تقطع حلقات
يوضع البصل وباقي الخضروات المصفاه من المرقه في الخلاط مع قليل من المرق واضافه فصين ثوم
ويضرب الخليط ويصب علي حلقات اللحمه بعد وضعها في قارب بايركس
وتغطي بالفويل وتوضع في الفرن لمده تلت ساعه اخري

الطريقه دي بعملها في العزومات الكبيره والاعداد الكبيره  بتبقي اوفر في الوقت والمجهود
وفي طريقه تانيه بإنك تضرب كل المقادير في الخلاط
وتصبها علي عرق اللحمه وتسيبها في كيس تلاجه في التلاجه لمده يوم او يومين
وبعد كده تسويها في كيس حراري او تلفها في فويل
وتحطها في صنيه وتملي نصها ميه وتسويها في الفرن لمده 45 دقيقه وكل شويه تزود الميه
ولما تبرد قطعها حلقات وممكن تحط معاها وهي بتستوي حلقات بطاطس او خضار مشكل