وصفات - فى اول الصفحه

محشي البطاطس والخرشوف باللحمة المفرومة


المقادير

خرشوف
بطاطس
مقدار من اللحم المفروم المعصج
مقدار من صلصة الطماطم

الطريقة

ينظف الخرشوف جيدا ثم يوضع في ماء مغلي
مضاف اليه ملح و قليل من عصير الليمون - حتى لا يسود اللون
يرفع على النار ويسلق نصف سلق ثم ينشل من الماء
تقور البطاطس وتغسل بالماء وتجفف ثم تحمر في السمن نصف تحمير
يحشى الخرشوف والبطاطس بالعصاج ويوضع في طبق فرن مدهون بالسمن

نحضر صلصة الطماطم

نحمر فصين توم في معلقة سمن
ثم نضيف حوالي كوب عصير طماطم وتتبل بالملح والفلفل وتترك حتى تغلي
تصب صلصة الطماطم على البطاطس والخرشوف
ونضيف قليل من الماء الي الصينية وتغطى وتوضع في الفرن حتى تنضج
انا ضفت للخرشوف قبل ما اطلعه من الفرن جبن رومي مبشور
ولما ساحت طلعته من الفرن


إرسال تعليق

0 تعليقات