وصفات - فى اول الصفحه

محشي الباذنجان الابيض



الخلطة

رز مصري
بصلة مبشورة
ملح
فلفل
بابريكا
بقدونس
كزبرة
و2 معلقة صلصة طماطم
و3 ملاعق كبيرة زيت

الطريقه

يغسل الارز جيدا (من غير نقع) ثم تضاف اليه باقي الكونات
وتقلب الخلطة جيدا و توضع جانبا

تجهيز الباذنجان

يقور الباذنجان
( لو كبير بقسم الواحدة اثنيين )
و يوضع في ماء وملح حتى تنتهي كل الكمية ثم يشطف و يحمر تحمير خفيف في الزيت
تحشى كل حبة باذنجان بالارز الي المنتصف فقط و يرص في وعاء الطبخ
بحط في ارضية الوعاء زيت وبصل حلقات وطماطم واقلبهم كويس مع رشة ملح وفلفل
نسقي الوجه بالشوربة ثم يوضع على النار حتى تغلي الشوربة فيغطى
و يوضع في الفرن على حرارة 200 حوالي ساعة تقريبا

إرسال تعليق

0 تعليقات