وصفات - فى اول الصفحه

كب كيك مالح

كب كيك مالح

الوصفة ممكن تتعمل في قوالب الكب كيك او قالب كيك مستطيل او صينية دائرية مقاس 22

الاضافات حسب رغبتك
ممكن بواقى دجاج او لانشون او بسطرمة او جبن رومي او شيدر مبشور او زينون اسود او فلفل اخضر او خضروات مسلوقة
ممكن تحتفظي بالكمية بعد النضج في علب مغلقة في الثلاجة و تسخن عند التقديم

المقادير

تعمل من 16- 18 وحدة

2 كوب دقيق
نص معلقة صغيرة ملح
نص معلقة صغيرة فلفل اسود
نصف معلقة صغيرة بابريكا
معلقة صغيرة زعتر او ريحان ( اختياري )
2 معلقة صغيرة بيكنج بودر
ثلاثة ارباع كوب زيت
ثلاثة ارباع كوب حليب سائل
4 بيضات
ضيفت جبن مبشور ولانشون مقطع وبسطرمة مقطعة صغير

الطريقة

نسخن الفرن على حرارة 180 درجة قبل البدء في العمل

تنخل المواد الجافة
( الدقيق والملح والفلفل والبابريكا والبيكنج بودر )
يخفق البيض ويضاف اليه الزعتر ثم الزيت و يقلب جيدا
ثم نضيف الحليب السائل ويقلب الخليط جيدا حتى تتجانس المكونات
تضاف المواد الجافة المنخولة على دفعات ويقلب الخليط - الخليط بيكون ثقيل شوية
نوقف الخفق ونضيف الجبن واللانشون والبسطرمة ويقلب الخليط جيدا
يوزع الخليط في قوالب الكب كيك ويوضع في الفرن في الرف الوسط
لو قالب الكب كيك بتاخذ تقريبا ربع ساعة لو قالب دائري او مستطيل بتاخذ وقت اكثر
نخرج القوالب من الفرن وتترك لتهدأ تقريبا 10 دقائق ثم ترفع وتقدم




إرسال تعليق

0 تعليقات