وصفات - فى اول الصفحه

السويسرول المالح



الوصفة جميلة جدا للمدرسة وتتعمل بالتوست
و ينفع تتحشى جبن سائل او تونة او صدور دجاج مع خلطة خضروات او اي حشو تفضليه
بس المهم بعد ما يستوي السويسرول و قبل ما نحط الحشو
ندهن السويسرول طبقة خفيفة جبن سائل او مايونيز علشان الحشو يمسك عليها

المكونات

4 شرائح توست ابيض منزوع الاطراف ممكن استخدام التوست الاسمر
3 بيضات
رشة ملح
2 معلقة صغيرة بيكنج بودر
2 معلقة كبيرة دقيق
كوب قشطة - استخدمت علبة قيمر 250 مللي
كوب جبن رومي مبشور - ممكن استبدالها بجبن شيدر مبشور

الحشو

لحم مفروم ناضج و قلبته مع خضروات مسلوقة و استخدمتها للحشو

الطريقة

تخلط المكونات السابقة جميعا في خلاط العصير او ممكن الفودبروسسور
الخليط بيكون سميك شوية بعد الخلط
يوضع ورق الزبدة في قالب السويسرول ويصب الخليط ويفرد جيدا ليغطي ورق الزبدة
لو مفيش ورق زبدة ممكن تستخدمي فويل مدهون خفيف سمن مع رشة دقيق
يوضع الخليط في الفرن على حرارة 180 في الرف الاوسط
وتقريبا بيأخذ من 10 -15 دقيقة الوش يأخذ لون ذهبي حلو نطلعه من الفرن
اول ما يطلع من الفرن نقلب القالب على ورقة زبدة ويترك القالب ليبرد تماما
ثم يرفع القالب وورق الزبدة
نفرد طبقة خفيفة من الجبن السائل على السويسرول
وما نوصلش للاطراف ثم يوضع الحشو على الطرف الاقصر للمستطيل
ونبدأ في لف السويسرول و كل ما نلف نزنق بايدينا علشان اللفة تكون محكمة
يلف السويسرول في ورقة زبدة و تحكم الاطراف جيدا
وبعد لفه في ورق الزبدة نلفه كمان في ورق فويل علشان رول السويسرول يمسك كويس جدا و يطلع حلقات متماسكة في التقطيع
ثم يوضع في الثلاجة مش اقل من 4 ساعات حتى يتماسك جيدا
يخرج من الثلاجة و يقطع بسكين منشار حاد
وممكن يوضع في علبة مغلقة في الثلاجة
وكل ما بيقعد في الثلاجة طعمه بيكون احلى


إرسال تعليق

0 تعليقات