بطريقة سهلة ومضمونة 100%

المقادير

2 ونصف كوب دقيق
1 ملعقة كبيرة بكينج باودر
رشة ملح صغيرة
كوب ونصف سكر
1 كوب زيت ذرة
5 بيضات
كوب عصير برتقال فريش
1 ملعقة كبيرة برش برتقال
1 ملعقة صغيرة فانيليا

الطريقة

ادهني الصينية سمنة او زبدة ومن ثم بطنيها برشة من الدقيق الأبيض
انخلي الدقيق واخلطيه مع البكينج باودر والملح
اخلطي السكر والبيض فى الخلاط الكهربائى إلى أن يصبح الخليط كريمي اللون
ضعي فوق الخليط الزيت وعصير البرتقال وبرش البرتقال والفانيليا واخلطيهم جيداً
وتكملى عجن الكيكه على ايديكى وانتى بتعجنيها يكون الضرب او العجن فى اتجاه واحد عشان مش تهبط منك حتى يذوب الدقيق والبرش كلياً
ضعي خليط الكيك في صينية ومن ثم ادخليها إلى الفرن اللى يكون متسخن قبلها 
وعلى درجه حراره 200 لمده نص ساعه هتطلع معاكى زى الفل لينضج الكيك ويصبح لونه ذهبياً،
ثم اخرجيه من الفرن وبعدها من الصينية وضعيه يبرد تماماً ومن ثم ضعيه في طبق التقديم

وبالهناااا وبالشفااااا

ملحوظة ( هذة المقادير تحتاج صينية مقاس 30)