المقادير

كيلو لحمة مفرومة
بصلة مفرومة
1/4 كوب فول الصويا منقوع ومصفي
1/8 كيلو لية خروف
ملح فلفل أسمر بهارات لحمة
جوزة الطيب حبهان
بقدونس

الطريقة

يغسل فول الصويا وينقع في ماء وبصفي جيدا
فول الصويا يشتري من عند العطار
ويفرم اللحمة والبصلة واللية وفول الصويا المصفي مع بعض
ويضاف الملح والفلفل وباقي التوابل ثم تترك بالثلاجة نصف ساعة
وتشكل حسب الطلب وتدخل الثلاجة ساعة او أكثر حتي تتماسك
ثم نحضر الشواية وتشوي
أو في صنية ونسبها خمس دقايق علي النار ثم مزودها ربع كوب ماء
وتغطي ربع ساعة وتدخل الفرن ونحضر فحمة نولعها ونحطها في الصينية ويغطيها
بتبقي روعة وبعد النضج تقدم الكفتة ساخنة ويرش البقدونس

بالهناء والشفاء