مكونات العجينه
3 كوب دقيق
علبة زبادي
معلقه كبيره سكر
معلقه كبيره خميره
معلقه كبيره لبن بودره
رشة ملح
رشة زعتر
رشة توم بودر
رشة بصل بودر
ربع كوب زيت
ميه دافيه للعجن
الطريقه
هنجيب بوله و نحط فيها كل المكونات الجافه الدقيق و السكر و الخميره و اللبن البودره و الملح و الزعتر و التوم و البصل البودر و نقلب كويس و نضيف الزبادي و الميه الدافيه و نبدأ نعجن و آخر حاجه نضيف الزيت مع استمرار العجن لمده لا تقل عن 10 دقايق لحد ما العجينه تلم معانا و تبقى ناعمه خالص و ندهنها زيت خفيف و نغطيها بفوطه و نسيبها في مكان دافي لحد ما تخمر و حجمها يتضاعف .
الكميه دي بتعمل 2 صنيه كبيره مقاس 30 او 32 .
هنفرد العجينه في الصنيه و ندهنها بخليط صلصه مع كاتشب و بعدين موتزريلا و بعدين الحشوه ، انا هنا عملاها نص تشيكن باربكيو و نص بسطرمه و سلامي و نحط شرايح زيتون و نغطي بالموتزريلا و نسيبها تخمر تاني نص ساعه
التسويه
هندخلها فرن سخن على اعلى درجة حراره من 12 ل 15 دقيقه حسب الفرن و نطلعها نقدمها بالهنا والشفا
0 تعليقات