المقادير
2 معلقة كبيرة ماء دافي (30 مل)
2 معلقة صغيرة خميرة جافة
4 كوب دقيق (500 جرام)
كوب الا ربع حليب دافي
معلقة ونصف صغيرة ملح
2 بيضة
معلقة صغيرة فانيليا
نصف كوب زبدة (صابع)
ربع كوب + 3 معلقة كبيرة سكر
بيضة مخفوقة
زبدة مذابة
طريقة التحضير
- قلبي الخميرة فى الماء الدافي وسيبيها على جنب لمدة 5 : 10 دقايق لحد ما تنشط، في نفس الوقت اخفقي الزبدة مع السكر باستخدام مضرب السلك لحد ما تبقى ناعمة وسيبيها على جنب
- ضيفي الدقيق والملح في الميكسر واخلطيهم وبعدين ضيفي الحليب والبيض وخليط الخميرة واعجني لخد ما تجتمع العجينة
- ضيفي خليط الزبدة والسكر بالتدريج ( 2 معلقة كبيرة فى كل مرة ) مع الخفق بعد كل اضافة
- اعجني لمدة 3 : 5 دقائق أو لحد ما تكون العجينة مرنة وسلسة
- شكلى العجينة على شكل كرة وحطيها فى طبق مدهون زبدة وغطيها وسيبيها تخمر لمدة ساعة و45 دقيقة
- بعد كده اضربيها كام ضربة لتحت وغطيها مرة كمان ودخليها الثلاجة وسيبيها طول الليل
- في تاني يوم ارفعي غطاء العجينة وسيبيها فى درجة حرارة الغرفة لمدة ساعة
- بعد الساعة قسمي كرة العجين 4 أجزاء متساوية فى الحجم وشكلي كل واحدة منهم على شكل كرة
- حطي كل 2 كرة من العجين فى قالب خبز مستطيل الشكل ومدهون بالزبدة
- غطى العجين وسيبيه يخمر مرة كمان لحد ما يصل لحافة القالب ) وبعدين ادهني سطحه بالبيضة المخفوقة
- دخلي الخبز الفرن المسخن مسبقا على درجة حرارة 180 لمدة 30 : 35 دقيقة أو لحد يبقى لونه ذهبي واول ما تخرجيه من الفرن ادهني سطحه بالزبدة المذابة وخليه يبرد لمدة ساعة وقدميه
0 تعليقات