المقادير
4 ونصف كوب دقيق لجميع الاستخدامات
2 معلقة كبيرة سكر
2 وربع معلقة صغيرة خميرة
معلقة ونصف صغيرة ملح
كوب حليب
نصف كوب ماء
2 ملعقة كبيرة زيت ذرة
2 بيضة مخفوقة قليلاً
ملح خشن
طريقة التحضير
- في طبق كبير امزجي كوبين من الدقيق والسكر والخميرة غير المذابة والملح
- في حلة على النار حطي الحليب والماء ودفيهم وبعدين ضيفيهم على خليط الدقيق وقلبي كويس
- ضيفي كمية كافية من الدقيق المتبقي لعمل عجينة طرية
- اعجني على رخامة مرشوشة بالدقيق لحد ما تبقى ناعمة وطرية حوالي 4 - 6 دقائق
- خلي العجينة ترتاح لمدة 10 دقائق وقسميها 10 قطع متساوية الحجم
- غطيها وسيبيها ترتاح لمدة 5 - 10 دقايق لحد ما ترتفع شوية
- نشكل العجينة حسب الرغبة : ممكن نلف الكرة على شكل صابع رفيع ونضم نهاية الطرفين بشكل متعاكس ونعيدهم ونلصقهم داخل الدائرة
- جهزي 2 صينية فرن مبطنة بالزبدة ورصيهم فيها وادهني كل واحدة بالبيض المخفوق
- اخبز على درجة حرارة 180 درجة لمدة 15 دقيقة. خرجيه من الفرن وادهنيه مرة كمان بالبيض. ورشيه بالملح أو الجبن المبشورة أو السمسم
⁃ دخليه الفرن تاني واخبزيه لمدة 15 دقيقة أو لحد ما يستوي وياخد لون
- خرجي الصواني من الفرن وارفعي الخبز على رف شبكي وخلي يبرد
0 تعليقات