المقادير


- 2 معلقة كبيرة ماء دافي (30 مل)

- 2 معلقة صغيرة خميرة جافة

- 4 كوب دقيق (500 جرام)

- كوب الا ربع حليب دافي

- معلقة ونصف صغيرة ملح

- 2 بيضة

- معلقة صغيرة فانيليا

- نصف كوب زبدة (صابع)

- ربع كوب + 3 معلقة كبيرة سكر

- بيضة مخفوقة

- زبدة مذابة


طريقة التحضير 


- قلبي الخميرة فى الماء الدافي وسيبيها على جنب لمدة 5 : 10 دقايق لحد ما تنشط، في نفس الوقت اخفقي الزبدة مع السكر باستخدام مضرب السلك لحد ما تبقى ناعمة وسيبيها على جنب

- ضيفي الدقيق والملح في الميكسر واخلطيهم وبعدين ضيفي الحليب والبيض وخليط الخميرة واعجني لخد ما تجتمع العجينة

- ضيفي خليط الزبدة والسكر بالتدريج ( 2 معلقة كبيرة فى كل مرة ) مع الخفق بعد كل اضافة

- اعجني لمدة 3 : 5 دقائق أو لحد ما تكون العجينة مرنة وسلسة

- شكلى العجينة على شكل كرة وحطيها فى طبق مدهون زبدة وغطيها وسيبيها تخمر لمدة ساعة و45 دقيقة

- بعد كده اضربيها كام ضربة لتحت وغطيها مرة كمان ودخليها الثلاجة وسيبيها طول الليل

- في تاني يوم ارفعي غطاء العجينة وسيبيها فى درجة حرارة الغرفة لمدة ساعة

- بعد الساعة قسمي كرة العجين 4 أجزاء متساوية فى الحجم وشكلي كل واحدة منهم على شكل كرة

- حطي كل 2 كرة من العجين فى قالب خبز مستطيل الشكل ومدهون بالزبدة

- غطي العجين وسيبيه يخمر مرة كمان لحد ما يصل لحافة القالب ) وبعدين ادهني سطحه بالبيضة المخفوقة

- دخلي الخبز الفرن المسخن مسبقا على درجة حرارة 180 لمدة 30 : 35 دقيقة أو لحد يبقى لونه ذهبي واول ما تخرجيه من الفرن ادهني سطحه بالزبدة المذابة وخليه يبرد لمدة ساعة وقدميه