المقادير
6 كوب دقيق
معلقة كبيرة خميرة فورية
معلقة صغيرة ملح
ماء دافي للعجن
بقدونس مفروم
2 معلقة كبيرة زيت زيتون
طريقة التحضير
- في طبق كبير نحط الدقيق والملح والخميرة ونخلطهم كويس
- نضيف الماء بالتدريج ونعجن لحد ما تتشكل عجينة متماسكة وطرية
- نغطيها ونسيبها تخمر نصف ساعة وبعدها نضيف البقدونس وزيت زيتون
- نقسمها كرات متساوية ونرشها بالدقيق ونسيبها 10 دقائق ترتاح وبعدين نفرد كل قطعة على رخامة مرشوشة دقيق
- نسخن صاج أو طاسة ونفرد كل قطعة ونسويها على الوجهين
- ندهن الخبز زيت زيتون وبعدين نقدمه
0 تعليقات