المقادير


 6 كوب دقيق

 معلقة كبيرة خميرة فورية

 معلقة صغيرة ملح

 ماء دافي للعجن

 بقدونس مفروم

 2 معلقة كبيرة زيت زيتون


طريقة التحضير


- في طبق كبير نحط الدقيق والملح والخميرة ونخلطهم كويس

- نضيف الماء بالتدريج ونعجن لحد ما تتشكل عجينة متماسكة وطرية

- نغطيها ونسيبها تخمر نصف ساعة وبعدها نضيف البقدونس وزيت زيتون

- نقسمها كرات متساوية ونرشها بالدقيق ونسيبها 10 دقائق ترتاح وبعدين نفرد كل قطعة على رخامة مرشوشة دقيق

- نسخن صاج أو طاسة ونفرد كل قطعة ونسويها على الوجهين

- ندهن الخبز زيت زيتون وبعدين نقدمه