المقادير
- 3 كوب دقيق (450 جرام)
- كوب ماء (250 مل)
- ربع كوب حليب دافي (60 مل)
- 2 بيضة كبيرة
- 2 معلقة كبيرة سكر (25 جرام)
- 2 معلقة كبيرة زبدة بدرجة حرارة الغرفة(25 جم)
- 2 معلقة صغيرة خميرة فورية (10 جرام)
- معلقة صغيرة ملح (5 جرام)
- ربع كوب سمسم (50 جرام)
طريقة التحضير
- في طبق كبير حطي ربع كوب من الماء والسكر والخميرة وقلبي كويس. خلي الطبق في مكان دافي لمدة 15 دقيقة
- ضيفي الدقيق والحليب وبيضة واحدة والزبدة والملح واعجني بايديكي
- ضيفي باقي الماء ببطء واعجني باستمرار لحد ما تتكون معاكي عجينة طرية ومتماسكة
- غطي الطبق بفوطة نظيفة، وسيبيها في مكان دافي لمدة 45 دقيقة
- شكلي العجين إلى 8 كرات متساوية في الحجم وبعدين رصيهم في صينية مبطنة بورق الزبدة
- سخني الفرن على درجة حرارة 200
- غطي الصينية بفوطة نظيفة وخليها في مكان دافئ لمدة 45 دقيقة
- في طبق صغير اخفقي البيضة مع القليل من الفلفل الأسود وادهني وجه الخبز بالخليط ورشي السمسم وبعدين دخلي الصينية في الفرن لمدة 20 - 25 دقيقة
0 تعليقات