المقادير
كوب ماء دافي
كوب حليب دافي
معلقة كبيرة خميرة
معلقة كبيرة سكر
3 كوب دقيق (ممكن أقل)
كوب دقيق سميد ناعم
طريقة التحضير
⁃ في طبق كبير حطي الماء الدافي والحليب الدافي وضيفي السكر والخميرة واخلطيهم مع بعض كويس
- ضيفي عليهم كوب واحد من الدقيق الأبيض وكوب من دقيق السميد واخلطيهم كويس وبعدين غطي الطبق بكيس بلاستيك وسيبي العجينة ترتاح 10 دقايق
- بعد 10 دقايق ضيفي كمية الدقيق الأبيض المتبقية شوية شوية واعجني كويس جداً لحد ما تحصلي على عجينة ناعمة وطرية وبعدين غطي وسيبيها تخمر لمدة 20-30 دقيقة
- على رخامة مرشوشة دقيق أبيض قسمي العجينة لكرات متساوية الحجم
- بإستخدام النشابة افردي كل كرة على رخامة مرشوشة سميد ناعم وشكليها دائرة بسمك 1 سم تقريباً ورشي سميد من فوق برضة وانتي بتفرديها
- غطي دوائر العجين لمدة 20-30 دقيقة
- سخني طاسة تيفال على نار متوسطة وحطي عجينة البطبوط وهتلاحظي انتفاخ العجين قلبي العجين على الوجهين لحد ما يستوي ويتحمر
- احشي البطبوط بأي حشوة تحبيها وممكن تقدميه مع الفطار او العشاء وممكن تحتفظي بيه في الفريزر كمان
0 تعليقات