المقادير
معلقة كبيرة خميرة
معلقة كبيرة سكر
2 معلقة صغيرة ملح
كوبين ونصف ماء دافي
5 : 6 أكواب طحين لجميع الأغراض - لحد الحصول على القوام المظبوط
طريقة التحضير
- اخلطي الخميرة والسكر والملح والماء الدافي امزجي المكونات وسيبيها لمدة ربع ساعة لحد ما الخميرة تتفاعل
- ضيفي 5-6 أكواب من الدقيق تدريجيًا لحد ما تحصل على القوام المظبوط. لازم العجينة تكون طرية ومش لزجة
- شكلي العجينة كرة ناعمة ولطيفة وحطيها في طبق كبير مدهون زيت وغطيها بفوطة مطبخ نظيفة وسيبيها تخمر في مكان دافي لحد ما ترتفع حجمها يتضاعف
- فرغي الهوا منها وسيبيها ترتفع مرة كمان
- شكليها في شكلين كبار مستطيل وممكن تشكليها أرغفة صغيرة أو حتى كعكات
- حطيها في صينية كبيرة مدهونة بالزيت أو في صينية خبز فرنسية وغطيها بفوطة وسيبيها ترتفع مرة كمان، حوالي 30-40 دقيقة
- اعملي شقوق فوق الأرغفة بسكينة مسننة
- اخلطي بياض بيضة ونصف معلقة صغيرة ملح وادهني بيها الأرغفة
- اخبزيها على درجة حرارة 200 لمدة 25 دقيقة أو لحد لون القاع يبقى بني شوية ومقرمش ويكون الجزء العلوي جميل ولونه ذهبي
- خرجي الصينية وسيبيها تبرد على رف شبكي
0 تعليقات