المقادير


 250 جرام سميد ناعم

 250 جرام دقيق لجميع الاستخدامات

 رشة ملح

 4 جرام خميرة

 4 جرام سكر ناعم

 60 مل زيت زيتون + زيت إضافي للدهن

 200 مل ماء


طريقة التحضير


 في طبق ضيفي السميد والدقيق ورشة ملح 

واخلطيهم مع بعض وبعدين ضيفي الخميرة والسكر واخلطيهم

 اعملي حفرة في منتصف وصبي الزيت فيها وافركيهم مع بعض كويس

 ضيفي الماء شوية شوية لحد ما تتكون عجينة متماسكة 

وبعدين غطي الطبق وخليه على جنب لمدة 5 دقائق

 نرش السميد على الرخامة ونعجن العجينة لمدة 5 دقايق وبعدين نقطعها قطعتين ونشكلها 2 كرة

 غطي كل كرة بفوطة مبللة وحطيها في مكان دافي تخمر لمدة ساعة

سخني الفرن مسبقًا على درجة حرارة 170

 رشي الرخامة بالسميد وبمجرد ما العجينة ترتفع لف كل كرة عجين وشكليها دائرة مسطحة قطرها 8 بوصة تقريباً

 ادهني طاسة بالقليل من زيت الزيتون وسخنيها على نار عالية وسوي كل قطعة من العجين لمدة 1-2 دقيقة على كل جانب لحد ما تبقى لونها بني

حطي العجينة في صينية مدهونة واخبزيها في الفرن لمدة ربع ساعة

 قطعى الكسرة الجزائرية مثلثات وقدميها مع كل أنواع الطعام