المقادير
250 جرام سميد ناعم
250 جرام دقيق لجميع الاستخدامات
رشة ملح
4 جرام خميرة
4 جرام سكر ناعم
60 مل زيت زيتون + زيت إضافي للدهن
200 مل ماء
طريقة التحضير
في طبق ضيفي السميد والدقيق ورشة ملح
واخلطيهم مع بعض وبعدين ضيفي الخميرة والسكر واخلطيهم
اعملي حفرة في منتصف وصبي الزيت فيها وافركيهم مع بعض كويس
ضيفي الماء شوية شوية لحد ما تتكون عجينة متماسكة
وبعدين غطي الطبق وخليه على جنب لمدة 5 دقائق
نرش السميد على الرخامة ونعجن العجينة لمدة 5 دقايق وبعدين نقطعها قطعتين ونشكلها 2 كرة
غطي كل كرة بفوطة مبللة وحطيها في مكان دافي تخمر لمدة ساعة
سخني الفرن مسبقًا على درجة حرارة 170
رشي الرخامة بالسميد وبمجرد ما العجينة ترتفع لف كل كرة عجين وشكليها دائرة مسطحة قطرها 8 بوصة تقريباً
ادهني طاسة بالقليل من زيت الزيتون وسخنيها على نار عالية وسوي كل قطعة من العجين لمدة 1-2 دقيقة على كل جانب لحد ما تبقى لونها بني
حطي العجينة في صينية مدهونة واخبزيها في الفرن لمدة ربع ساعة
قطعى الكسرة الجزائرية مثلثات وقدميها مع كل أنواع الطعام
0 تعليقات