المقادير
3 كوب دقيق منخول
كوب ماء دافي
نصف معلقة صغيرة ملح
طريقة التحضير
نخلط الدقيق مع الملح ونعجن بالعجان او باليد مع اضافة الماء تدريجيًا لحد ما نحصل على عجينة ناعمة ومتجانسة
نحط العجينة في طبق وغطيها بكيس نايلون
وخليها في مكان دافي لمدة 30 دقيقة
ننقل العجينة على رخامة مرشوشة بالقليل من الدقيق ونطويها إلى 4 عن طريق طي الجوانب إلى الداخل خليها ترتاح مرة كمان لمدة 30 دقيقة في مكان دافي
نكرر العملية دي 4 مرات مع 4 فترات راحة لجعل العجين شديد المرونة
سخني الفرن على درجة حرارة 220 درجة مئوية لمدة 30 دقيقة
نقسم العجينة 3 أو 4 قطع عجين ونلفها ونفردها براحة لحد ما توصل ⅛ انش
شكليها مربع أو مستطيل أو دائري أو بيضاوي حسب رغبتك
حطي كل قطعة خبز لوحده في صينية فرن ساخنة واخبزيها لمدة 4 - 5 دقائق
الخبز على الصاج
حطي كل قطعة خبز في صينية او طاسة ساخنة جدًا سويها لمدة دقيقتين على كل جانب
بعد الخبز رشي كل لافاش بقليل من الماء الدافي
0 تعليقات