المقادير
كوب ونصف دقيق لجميع الاستعمالات
نصف كوب ماء دافي
2 معلقة كبيرة سمن نباتي
معلقة صغيرة ملح
6 معلقة كبيرة زيت نباتي
طريقة التحضير
اخلطي كل المكونات باستثناء الزيت لحد ما تتكون عجينة طرية ومتماسكة
سيبي العجينة ترتاح لمدة ساعة في مكان دافي
انقلي العجينة على رخامة مرشوشة دقيق وقسميها كرات صغيرة الحجم وسطحيها بكف إيدك للحصول على قرص مستدير
رقي العجينة باستخدام النشابة وشكليها على شكل دائرة حطي قليل من الزيت واثني الدائرة على نفسها للحصول على نصف دائرة
إدهني العجينة تاني بقليل من الزيت واثنيها للحصول على ربع دائرة
عيدي نفس الخطوات مع كل أقراص العجينة
رقي قطع العجين تاني واعملي منها الشكل اللي تحبيه
سخني طاسة وادهنيها بقليل من الزيت وسوي الخبز على الجانبين لحد ما لونه يبقى بني فاتح وقدميه ساخن
0 تعليقات