المقادير
ربع كيلو لحمة مفرومة
بيضة
بصلة متوسطة
ثلث كوب أرز مصري
معلقة كبيرة زبدة أو سمنة أو زيت
حبة طماطم
حبة بطاطس كبيرة
حبة جزر صغيرة
2 فص ثوم مفروم
معلقة صغيرة أوريغانو
نصف ورقة غار
2 معلقة صغيرة ملح
6 كوب ماء أو مرق خضار
فلفل أسود وكمون
شبت أو بقدونس مفروم
طريقة التحضير
- في طبق متوسط الحجم
حطي اللحمة والبيضة والأرز ومعلقة صغيرة ملح
- قطعي البصلة نصفين
وافرمي نصف منها بالكبة
وضيفيها على اللحمة وقلبيها كويس بايديكي
- قطعي نصف البصلة المتبقية والجزر
وقطعي الطماطم والبطاطس مكعبات
- دوبي الزبدة في حلة على نار متوسطة وضيفي البصل وقلبي
وضيفي الطماطم وقلبي لمدة 5 دقايق
وبعدين ضيفي الجزر والبطاطس
وقلبي لمدة 3 – 5 دقايق كمان
- ضيفي الملح والفلفل والكمون والأوريغانو وورق الغار والثوم المفروم
وقلبي لمدة دقيقتين
وبعدين ضيفي الماء أو المرق وخليه يغلي
- شكلي مزيج اللحمة لكرات صغيرة وحطيها براحة في الماء المغلي
وقلبيها بعناية وهدي النار خالص
وغطي الحلة لمدة 15:20 دقيقة او لحد ما اللحمة تستوي
وبعدين اغرفيها في طبق التقديم وزينيها بالبقدونس وقدميها
0 تعليقات