شوربة البصل

 

المقادير

4 كوب شوربة فراخ او لحمة
كوب ونصف كريمة طهي
4 بصلات كبيرة مقطعة شرايح
3 معلقة كبيرة دقيق
4 فصوص توم مهروس
معلقة كبيره زبدة
معلقة صغيرة زعتر مجفف
ملح و فلفل اسود

طريقة التحضير

- ندوب الزبدة على نار متوسطة و نضيف البصل
ونقلب لحد ما لونه يبقى ذهبي ونضيف الثوم والدقيق
ونقلب كويس وبعدين نضيف الشوربة بالتدريج
مع التقليب لحد ما الخليط يبقى ناعم والدقيق يدوب خالص

- نضرب البصل والزعتر والريحان والملح والفلفل الاسود
في الكبة او الخلاط أو بالهاند بليندر
ونهرسها هرس ناعم جداً

- نرجعها على النار تاني ونضيف الكريمة ونقلب لحد ما القوام يتقل
وبعدين نغرفها في أطباق التقديم ونقدمها ساخنة