شوربة الكوارع 


المقادير

1 كارع قطع
معلقتين سمن
5 حبوب مستكه
2 حبهان
2 ورق لورا
5 فلفل اسود حبوب
1 بصله مقطعه على أربع
حبة جزر شرائح
عود كرات مقطع
عود كرفس مقطع
2 لتر ماء مغلى

طريقة التحضير

نقطع الكوارع وننضفها كويس بالملح والليمون ونحطها في ماء مغلي
ونسيبها تاخد غلوة وبعدين نصفيها
في حلة على النار نحط السمنة
ونضيف الفلفل الحبوب وورق لورا والحبهان والمستكه
ونقلبهم مع بعض ونضيف الكوارع ونقلبهم مع بعض لحد ما تاخد لون
وبعدين نضيف البصل والجزر والكرات والكرفس ونقلبهم مع بعض
ونضيف عليهم ماء مغلي ونسيبها تستوى على نار هادية
ولما تستوي نضيف الملح اخر حاجة ونسيبها تاخد غلوة
ونرفعها من على النار وبعدين نغرفها ونقدمها