شوربة الجمبري بالكريمة


المقادير

نصف كيلو جمبري مقشر ونظيف
3 كوب حليب
2 كوب ماء
كوب بصل مفروم
3 فصوص ثوم مهروس
نصف كوب كريمة طهي
3 معالق كبيرة بقدونس مفروم
معلقتين كبار زيت
معلقتين كبار زبدة
معلقتين كبار نشا
ملح وفلفل اسود

طريقة التحضير

- في حلة على نار متوسطة نضيف قشور الجمبري والمياه
ونسيبها تغلي لمدة ربع ساعة ونصفي القشور ونحتفظ بالماء

- في حلة على النار نسخن الزيت
ونضيف الجمبري ونقلب على نار هادية لحد ما لونه يبقى زهري

- على نار متوسطة ندوب الزبدة
ونضيف البصل والثوم ونقلب لحد ما يدبلوا

- نضيف النشا والملح والفلفل الاسود ونقلب لمدة دقيقتين
وبعدين نضيف الحليب بالتدريج مع التقليب المستمر
ونضيف ماء قشور الجمبري ونقلب
ونضيف الجمبري والكريمة والملح والفلفل الاسود ونقلب لمدة 10 دقايق
وبعدين نغرف الشوربة في اطباق التقديم
ونزينها بالبقدونس ونقدمها