المقادير
- كوب دقيق (120 جرام)
- نصف معلقة صغيرة بيكنج بودر
- نصف معلقة صغيرة ملح
- نصف كوب كاكاو بودر غير محلى (43 جرام)
- 2 معلقة صغيرة من مسحوق الإسبريسو (وده اختياري لكنه بيعزز نكهة الشوكولاتة)
- صابع ونصف زبدة غير مملحة (170 جرام)
- معلقة كبيرة فانيليا سايلة (البديل رشة فانيليا بودر+خل)
- كوب سكر (200 جرام)
- 2 بيضة كبيرة + صفار بيضة
- كوب الا ربع شوكليت شيبس أو شوكولاتة مقطعة
طريقة التحضير
- في طبق كبير انخلي الدقيق والبيكنج بودر والملح والكاكاو ومسحوق الإسبريسو مع بعض
- في حلة متوسطة اخلطي الزبدة ونصف كوب سكر
وسخنيهم على نار متوسطة مع التقليب باستمرار لحد ما الزبدة تدوب خالص وارفعيهم عن النار
- في طبق كبير اخلطي البيض والفانيليا والسكر المتبقي
اخفقي المزيج كويس لمدة 30 ثانية تقريبًا
- صبي خليط الزبدة الدافي براحة في خليط البيض
وضيفيه تدريجيًا (شوية شوية في المرة الواحدة)
واخفقي باستمرار لحد ما الخليط يتجانس خالص
- ضيفي المكونات الجافة والشوكليت شيبس أو الشوكولاتة المقطعة
واستخدمي سباتولا (معلقة مطاطية) وحركي براحة لحد ما يمتزجوا
مع مراعاة عدم الافراط في الخلط
وقفي التقليب اول ما المكونات الجافة تبدأ تختفي
- سخني الفرن مسبقاً على درجة حرارة 180 درجة مئوية
- بطني صينية مستطيلة او مربعة بورق زبدة مدهون بزيت بسيط
- افردي الخليط في الصينية وساوي السطح واخبزيها لمدة 30 دقيقة
أو لحد ما الحواف تتماسك والجزء العلوي يبقى بيلمع ومتشقق شوية
- طلعي الصينية على رف شبكي وسيبيها تبرد خالص قبل التقطيع
0 تعليقات