المقادير
- كوبين الا ربع دقيق
- كوب الا ربع بودرة كاكاو
- كوب سكر
- معلقه صغيره ونص بيكنج باودر
- معلقه صغيره ونص بيكنج صودا (كربوناته)
- رشة ملح
- بيضه
- كوب حليب
- نص كوب زيت نباتي
- معلقة ونص فانيليا سايله
- كوب ماء مغلي ونسيبه يهدا شويه
طريقة التحضير
- نسخن الفرن على درجة حراره 180
- في طبق كبير نحط الدقيق والكاكاو والسكر والملح والبيكنج باودر والبيكنج صودا ونخلطهم مع بعض
- في طبق تاني نخفق البيض والحليب والزيت والفانيليا بإستخدام المضرب الكهربائي لمدة دقيقتين
- نضيف الماء المغلي ونقلب بمعلقه خشب
- نضيف خليط الدقيق ونخفق لحد ما المكونات تتجانس
- نصب خليط الكيك في صينيه مدهونه بالزبده ورشة دقيق وندخل الصينيه الفرن لمدة 40 دقيقه
- نخلي الكيك يبرد لمدة 10 دقايق ونقسمه نصين ونحشيه ونزينه بكريمة الشوكولاته والمالتيزر حسب الرغبه
كريمة الشوكولاته
- 6 معالق زبده طريه
- كوبين وثلث سكر بودره
- كوب الا ربع بودرة كاكاو
- ثلث كوب حليب
- معلقتين فانيليا سايله
- رشة ملح
طريقة التحضير
- بإستخدام المضرب الكهربائي هنضرب الزبده على سرعه متوسطه لحد ما تبقا كريمي.
- نضيف السكر البودره والكاكاو ونخلط لحد ما المكونات تتجانس
- نقلل السرعه ونضيف الفانيليا والملح ونخفق لحد ما الكريمه تتماسك وممكن نستخدمها فوراً لتزيين الكيك أو نحفظها في التلاجه في برطمان محكم الغلق لحين الاستخدام
0 تعليقات