كيك شوكولاته بالمالتيزر 

المقادير

- كوبين الا ربع دقيق
- كوب الا ربع بودرة كاكاو
- كوب سكر
- معلقه صغيره ونص بيكنج باودر
- معلقه صغيره ونص بيكنج صودا (كربوناته)
- رشة ملح
- بيضه
- كوب حليب
- نص كوب زيت نباتي
- معلقة ونص فانيليا سايله
- كوب ماء مغلي ونسيبه يهدا شويه

طريقة التحضير

- ‫نسخن الفرن على درجة حراره 180‬‬
- ‫في طبق كبير نحط الدقيق والكاكاو والسكر والملح والبيكنج باودر والبيكنج صودا ونخلطهم مع بعض‬
- في طبق تاني نخفق‫ البيض والحليب والزيت والفانيليا بإستخدام المضرب الكهربائي لمدة دقيقتين‬
- نضيف الماء المغلي ونقلب بمعلقه خشب
- نضيف‫ خليط الدقيق ونخفق لحد ما المكونات تتجانس‬
- ‫نصب خليط الكيك في صينيه مدهونه بالزبده ورشة دقيق‬ وندخل الصينيه الفرن لمدة 40 دقيقه‬
- نخلي‫ الكيك يبرد لمدة 10 دقايق ونقسمه نصين ونحشيه ونزينه بكريمة الشوكولاته والمالتيزر حسب الرغبه‬

كريمة الشوكولاته

- 6 معالق زبده طريه
- كوبين وثلث سكر بودره
- كوب الا ربع بودرة كاكاو
- ثلث كوب حليب
- معلقتين فانيليا سايله
- رشة ملح

طريقة التحضير

- بإستخدام المضرب الكهربائي هنضرب الزبده على سرعه متوسطه لحد ما تبقا كريمي.
- نضيف السكر البودره والكاكاو ونخلط لحد ما المكونات تتجانس
- نقلل السرعه ونضيف الفانيليا والملح ونخفق لحد ما الكريمه تتماسك وممكن نستخدمها فوراً لتزيين الكيك أو نحفظها في التلاجه في برطمان محكم الغلق لحين الاستخدام