بيتزا ستافت كراست 

المقادير

2 كوب دقيق
ربع كوب حليب بودرة
ثلث كوب زيت
ماء دافي للعجن
معلقة وصغيرة خميرة
معلقة كبيرة سكر
نصف معلقة صغيرة ملح
صلصة
شرائح بيبروني ( او اي نوع لحوم مفضل )
أصابع جبنة موتزاريلا
خليط من الجبنة الشيدر والرومي والموتزاريلا

خطوات التحضير

- نخلط المكونات الجافة كويس وبعدين نضيف الزيت
ونخلطهم مع بعض كويس وبعدين نضيف الماء الدافي بالتدريج
ونعجن كويس لحد ما العجينة تلم معانا وندهنها زيت بسيط
ونغطيها نسيبها تخمر في مكان دافي لمدة ساعة

- نسخن الفرن على درجة حرارة 200

- ندهن صينية البيتزا بالقليل من الزيت
ونفرد عجينة البيتزا ونحطها في الصينية

- نضغط على العجينة من المنتصف لحد الوصول للأطراف
وخروج جزء صغير منها خارج الصينية

- نحط أصابع الموتزاريلا على الأطراف ونثني الأطراف فوق أصابع الجبن
ونضغط على طرف العجينة براحة ونلصقها

- نخرم العجينة بالشوكة وندهنها بصلصة البيتزا على الوش

- نضيف الجبنة الموتزاريلا فوق الصلصة البيتزا
ونحط فوقهم شرائح البيبروني

- نخبزها في الفرن لمدة 14 : 16 دقيقة
وفي الدقيقة الأخيرة ننقلها على الرف العلوي من الفرن لحد ما الأطراف تتحمر شوية