شوربة لسان العصفور بالدجاج والليمون 

المقادير

2 عود كرفس مفروم ناعم
2 حبة جزر متوسطة مقشرة ومفرومة ناعماً
نصف بصلة متوسطة مفرومة
معلقة كبيرة زبدة
معلقة كبيرة زيت زيتون
3 فصوص ثوم مفروم
2 معلقة كبيرة دقيق
6 كوب مرق دجاج
ربع معلقة صغيرة بهارات إيطالية
صدور دجاج غير مطبوخة
كوب لسان عصفور غير مطبوخ
معلقة كبيرة عصير ليمون أو حسب الرغبة
معلقة كبيرة بقدونس مفروم أو حسب الرغبة
ملح وفلفل حسب الرغبة

طريقة التحضير

- شوحي الكرفس والجزر والبصل على النار مع الزبدة والزيت على نار متوسطة لعالية لمدة 5-7 دقايق
قلبي الثوم واطبخي لمدة 30 ثانية وضيفي الدقيق واطبخي لمدة دقيقة كمان

- صبي مرق الدجاج وقلبي كويس جدا لحد الدقيق ما يدوب
وبعدين ضيفي التوابل الإيطالية والدجاج وخلي الشوربة تغلي وبعدين غطيها
وافتحي الغطاء شوية وسيبيها على نار هادية لمدة ربع ساعة

- ضيفي لسان العصفور وخليها لمدة 10 دقايق كمان أو لحد ما تستوي

خرجي الدجاج من الحلة وقطعيه
وحطيه تاني وضيفي عصير الليمون والبقدونس

- تبلي الشوربة بالملح والفلفل حسب الحاجة وقدميها ساخنة