شوربة الشعيرية بالطماطم

 

المقادير

نصف كوب شعيرية
2 معلقة كبيرة زيت نباتي
2 فص ثوم مهروس
حبة بصل مفروم خشن
6 أو 7 حبات طماطم مقشرة ومفرومة خشن
2 ملعقة كبيرة معجون طماطم
نصف ملعقة صغيرة بهارات
معلقة صغيرة ملح
ربع ملعقة صغيرة فلفل أسود
3 كوب شوربة فراخ او لحمة
ريحان أو بقدونس مفروم للتزيين

طريقة التحضير

- في حلة على النار نسخن الشعيرية على نار متوسطة مع التقليب المستمر لحد ما تبقا ذهبية اللون
ونخرجها ونسيبها في طبق على جنب

وفي نفس الحلة تضيفي الزيت البصل والثوم
ونقلب على نار متوسطة لحد ما البصل يدبل

- نضيف الطماطم و المعجون والبهارات والملح والفلفل
ونقلب كويس ونغطي الحلة
ونسيبها على نار هادية لمدة 5 دقايق لحد ما تتسبك الطماطم

- نحط الطماطم في الخلاط نضربها لحد ما تبقى ناعمة
ونرجعها الحلة تاني
- نضيف الشعيرية المحمرة والشوربة ونسيبها على نار هادية 8-10 دقايق لحد ما تستوي
مع إضافة مزيد من الشوربة أو الماء الساخن لحد ما نحصل على كثافة الشوربة المطلوبة
وبعدين نوزع عليها ريحان او بقدونس و نقدمها ساخنة