المقادير
4 كوب دقيق شوفان
4 معلقة كبيرة زيت
كوب لبن رايب
كوب ماء دافي
معلقة كبيرة سكر
2 معلقة صغيرة خميرة فورية
2 معلقة كبيرة حليب بودر
رشة ملح
الحشو
2 صدور فراخ شرائح
3 معالق صلصة
ملح وفلفل
الخطوات
⁃ نخلط المكونات الجافة كويس ونضيف الزيت ونخلطهم مع بعض كويس وبعدين نضيف اللبن الرايب
وبعدين نضيف الماء الدافي بالتدريج ونعجن كويس لحد ما العجينة تلم معانا
وبعدين ندهنها زيت بسيط ونغطيها وندهنها زيت بسيط
ونسيبها تخمر في مكان دافي لمدة ساعة
⁃ نرش شوية دقيق على الرخامة ونفرد العجينة عليها بالنشابة
⁃ نسخن الفرن على درجة حرارة عالية وندهن الصينية بالزيت ونرش عليها دقيق بسيط
ونحط فيها العجينة اللي فردناها ونسيبها 10 دقايق تستريح
وبعدين نضغط عليها بإيدينا ونعملها حواف من الأطراف
⁃ نضغط على العجينة بأطراف الأصابع
وبعدين نخرمها بالشوكة وندهنها صلصة بعيد عن الأطراف
⁃ نحط الحشو ماعدا الموتزاريلا
وندهن الأطراف زيت بسيط (اختياري) وندخلها الفرن 10 دقائق
⁃ نطلعها نحط عليها الموتزاريلا وندخلها الفرن تاني لحد ماتستوي والموتزاريلا تسيح وتاخد لون حلو
وعشان الموتزاريلا تسيح وتمط معاكي
لازم تكوني مطلعاها من الفريزر قبل الاستخدام بساعتين لحد ما تفك وتبقى طرية
هنحط الحشو على الوش بعيد عن الاطراف
وهندهن الاطراف بالزيت وهتسيبها تستوي في الفرن
0 تعليقات