المقادير
2 كوب دقيق
ربع كوب حليب بودرة
ثلث كوب زيت
ماء دافي للعجن
معلقة صغيرة خميرة فورية
معلقة كبيرة سكر
نصف معلقة صغيرة ملح
الحشو
كاتشب او صلصة
موتزاريلا
مشروم (فطر)
مكعبات صغيرة (بصل وطماطم و فلفل و زيتون)
طريقة التحضير
⁃ نخلط المكونات الجافة كويس وبعدين نضيف الزيت
ونخلطهم مع بعض كويس وبعدين نضيف الماء الدافي بالتدريج
ونعجن كويس لحد ما العجينة تلم معانا وندهنها زيت بسيط
ونغطيها نسيبها تخمر في مكان دافي لمدة ساعة
⁃ ونسخن الفرن على درجة حرارة عالية
⁃ نرش شوية دقيق على الرخامة ونفرد العجينة عليها بالنشابة
⁃ باستخدام قطاعة دائرية أو كوب نقطع العجينة على شكل دوائر ونخرمها بالشوكة
وبعدين ندهنها كاتشب أو صلصة ونضيف باقي الحشو عليها
⁃ ندهن صينية بالزيت ونرش عليها دقيق بسيط
ونرص فيها الميني بيتزا وندخلها الفرن لحد ما تستوي
0 تعليقات