بطاطس جراتان 

المقادير

6 حبات بطاطس متوسطة الحجم
6 معلقة كبيرة زبدة
6 معلقة كبيرة دقيق
2 كوب حليب
كوب كريمة طهي
معلقة صغيرة ملح
2 فص ثوم مفروم
ملعقة ونصف صغيرة بصل بودر
ملح وفلفل أسود حسب الرغبة
3 كوب جبنة شيدر مبشورة

طريقة التحضير

قشري البطاطس وقطعيها شرائح رفيعة جدًا
على نار متوسطة دوبي الزبدة وضيفي الدقيق حتى
وقلبي كويس وخليها لمدة 1-2 دقيقة مع التقليب المستمر
ضيفي الحليب والكريمة والثوم المفروم والبصل البودر وتبلي بالملح والفلفل
وقلبي وسيبي الخليط على نار خفيفة لحد ما تحصلي على قوام متماسك
خففي النار وضيفي كوبين من الجبنة المبشورة وقلبي لحد ما تدوب
رصي نصف كمية البطاطس المقطعة في طبق بايركس مدهون بقليل من الزبدة
وصبي نصف كمية الصوص فوق البطاطس
حطي طبقة من البطاطس فوق
وصبي صوص الجبنة فوقها وبعدين ورشي جبنة مبشورة على الوش
غطيها بورق فويل دخليها الفرن على درجة حرارة لمدة نصف ساعة وبعدين شيلي ورق الفويل
ودخليها الفرن تاني لحد ما البطاطس تستوي خالص والجبنة تاخد لون ذهبي والصوص يعمل فقاعات